În cele mai multe cazuri, dacă solicitarea ta de retragere nu este aprobată, vei primi un mesaj de eroare care explică motivele.
 

  1. Unul dintre motivele pentru care nu poți înregistra o cerere de retragere este că NU ai îndeplinit încă rulajul (cerințele de pariere) sumelor din balanța ta bonus.

Un jucător nu poate retrage fonduri până când nu îndeplinește condițiile aferente bonusului activ. Rulajul bonusurilor este cumulativ și trebuie epuizat înainte ca Maxbet.ro să aprobe o cerere de retragere.  În cazul în care vrei să înregistrezi o cerere de retragere înainte de a juca bonusul în întregime, valoarea bonusului tău va fi anulată.

2. Contul tău nu este verificat cu actul de identitate.

Conform legislației în vigoare, poți efectua o retragere doar dacă efectuezi verificarea contului cu un act de identitate. Detalii aici.

Atenție!! Pentru efectuarea unei retrageri pot fi solicitate și documente suplimenatre. Documentele sunt solicitate in conformitate cu T&C site-ului nostru, pentru a evita cazurile de frauda/ spalare de bani si pentru a ne asigura ca persoanele minore nu au acces la site.

 

3. Pentru a efectua o retragere trebuie să ai o metodă de plată înregistrată în cont.

În cazul în care câștigurile au fost obținute dintr-un bonus gratuit, pentru a putea efectua retragerea este necesar să efectuezi o depunere în cont cu o metodă de plată înregistartă pe numele tău. Verifică termenii și condițiile bonsului pentru a afla depunerea minimă pe care trebuie să o efectuezi.

 

Ai găsit răspunsul căutat?